“Bugün Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Nefis Yemek Tariflerinden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tarifi fikirleri! Kolay ve pratik tariflerle akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tariflerimizi deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için harika önerilerimiz var ?

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 adet közlenmiş patlıcan

  • 1 adet soğan

  • 3 diş sarımsak

  • 1 litre tavuk suyu veya su

  • 2 yemek kaşığı un

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 su bardağı süt

  • Tuz, karabiber, pul biber

  • 1 tutam dereotu

Köz Patlıcan Çorbası Tarifi

1. Soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve tereyağı ile tavada kavurun.

2. Sarımsakları da ince ince doğrayın ve soğanlarla birlikte kavurmaya devam edin.

3. Unu ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun.

4. Tavuk suyunu veya suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın.

5. Közlenmiş patlıcanları soyun ve doğrayın. Kaynayan çorba içerisine patlıcanları ekleyin.

6. Yoğurt ve sütü bir kasede çırpın. Çorbaya ekleyin ve karıştırın.

7. Çorbayı kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.

8. Baharatları ekleyin ve çorbanızı karıştırın.

9. Kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayın. Çok koyuysa biraz su ekleyebilirsiniz.

10. Çorbayı servis ederken üzerine doğranmış dereotu ilave edebilirsiniz.

Patates Püresi Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet büyük boy patates

  • 1/4 bardak süt

  • 1/4 bardak tereyağı

  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

1. Patatesleri yıkayın ve kabuklarını soyun.

2. Patatesleri küp küp doğrayın ve tencereye koyun.

3. Patateslerin üzerini örtecek kadar su ekleyin ve kaynamaya başlayınca ateşi kısın.

4. Patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

5. Pişen patatesleri süzün ve bir kaba alın.

6. Tereyağı, süt, tuz ve karabiber ekleyin.

7. Patatesleri ezerek püre haline getirin.

8. Püre kıvamına gelene kadar tereyağı ve süt eklemeye devam edin.

9. Servis yapmadan önce birkaç dakika daha karıştırın.

Somon Izgara Tarifi

Malzemeler

  • 4 adet somon fileto

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 limonun suyu

  • Tuz ve karabiber

  • Dilimlenmiş limon, taze kekik ve maydanoz (süsleme için)

Yapılışı

1. Somon filetolarını yıkayın ve kurulayın.

2. Derilerini çıkarmak için filetoyu ters çevirip, bir bıçak yardımıyla deriyi kesin.

3. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.

4. Hazırladığınız sosu somon filetolarının üzerine sürün.

5. Izgara tavasını veya ızgarayı önceden ısıtın.

6. Somon filetolarını ızgara tavasına veya ızgaraya yerleştirin.

7. Her iki tarafını da yaklaşık 3-4 dakika pişirin.

8. Somon filetolarını servis tabağına alın ve dilimlenmiş limon, taze kekik ve maydanoz ile süsleyin.

Tahin Helvası Tarifi

Malzemeler

  • 2 su bardağı toz şeker

  • 1 su bardağı su

  • 1 su bardağı tahin

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 su bardağı ceviz içi ya da Antep fıstığı

Yapılışı

1. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve şeker eriyene kadar karıştırın.

2. Şerbeti kaynatın ve kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika boyunca pişirin.

3. Tereyağını ilave edin ve karıştırın.

4. Tahini ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

5. Tahin helvası kıvamına gelince ocaktan alın.

6. Ceviz içini tavada hafifçe kavurun ve küçük parçalara ayırın.

7. Hazırladığınız tahin helvasını servis tabağına alın ve üzerini ceviz içiyle süsleyin.

8. Soğuyana kadar bekletin ve servis yapın.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir