Zuckerberg’ün WhatsApp açıklaması tepki çekti: Mesajlar okunabiliyor

Mark Zuckerberg, Joe Rogan’ın Programında İlginç Açıklamalarda Bulundu

Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg’in, Facebook, Instagram ve WhatsApp hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalar gündemde bomba etkisi yarattı. Zuckerberg, ABD’de Covid-19 döneminde aşı karşıtlarını sansürlemeye çalışan Joe Biden yönetimi hakkında çarpıcı ifadeler kullandı.

Joe Rogan’ın podcast programında konuşan Zuckerberg, Biden yönetiminden gelen baskılar üzerine ekibinin arandığını, bağırıldığını ve hatta küfür edildiğini belirtti. Özellikle WhatsApp’a ilişkin açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çeken Mark Zuckerberg, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) WhatsApp mesajlarını okuma konusunda fiziksel erişim sağlayabileceğini vurguladı.

Zuckerberg, Meta’nın şifreleme teknolojisinin kullanıcı mesajlarına erişimi engellediğini fakat doğrudan bir kullanıcının telefonuna erişilmesi durumunda mesajların okunabileceğini dile getirdi. “Şifreleme teknolojisi, hizmeti veren şirketin mesajları görmemesini sağlar. WhatsApp kullanan kişilerin Meta sunucularının mesaj içeriğini görmesi mümkün değildir” diyen Zuckerberg, siber güvenlik uzmanlarının uzun süredir dile getirdiği bir konuyu tekrar gündeme taşımış oldu.

Şifreleme Özelliği ve WhatsApp

WhatsApp Messenger üzerinden yapılan konuşmalar uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde korunmaktadır. Bu özellik, gönderilen içeriğin sadece iletişimde bulunan kişiler tarafından okunabileceğini sağlar. Diğer herhangi bir taraf, mesajları okuyamaz veya dinleyemez.

Uçtan uca şifreleme özelliği, mesajlarınızı koruyarak, sadece iletişimde olduğunuz kişilerin mesajları okuyabilmesini sağlar. Gizliliğinizi sağlamak için özel anahtarın sizde ve mesajı alan kişide bulunması gereklidir. Bu süreç otomatik olarak işler ve ek bir ayar gerektirmez.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

SK hynix, 16 katmanlı dünyanın ilk HBM4 belleğini tanıttı

Bellek çözümlerinde dünya liderlerinden SK hynix, HBM4 teknolojisini ilk kez kamuoyuna tanıttı. Şirket, TSMC’nin Kuzey Amerika Teknoloji Sempozyumu’nda gerçekleştirdiği sunumda, yeni nesil bellek inovasyonlarını gözler önüne serdi. Bu alanda …

NASA’nın peşine düştüğü gizem: Ölüp dirilen yıldız

NASA, galakside saatte 177 bin kilometre hızla yol alan ve bilim insanları tarafından ‘zombi yıldız’ olarak adlandırılan olağanüstü bir gök cismini yakın takibe aldı. Bu sıra dışı yıldızın hareketi ve gizemli yapısı, uzay araştırmalarında büyük heyecan yarattı. İşte bilim dünyasını büyüleyen o keşif…

Xiaomi Xring işlemcisi yolda: Tarih ve özellikler netleşiyor

Xiaomi, kendi geliştirdiği mobil işlemcisi için çalışmalarını hızlandırdı. Şirketin “Xring” adını taşıyan ilk tam teşekküllü yonga seti, son raporlara göre Mayıs ayının sonlarına doğru tanıtılacak. Peki Qualcomm’un eski yöneticilerinden Qin Muyun …

Demiryolu hattı üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

İsviçre merkezli girişim Sun-Ways, aktif bir demiryolu hattı üzerine kurulu dünyanın ilk sökülebilir güneş enerjisi santralini resmi olarak devreye aldı. Neuchatel şehrinden Alp Dağları’na uzanan demiryolu hattı üzerinde yer alan tesis, tam 18 kW …

Fotoğraf düzenleme programı önerisi için en iyi fotoğraf düzenleyiciler (2025)

Fotoğraf düzenleme programları, telefonla veya fotoğraf makinesi ile çektiğiniz resimleri halihazırda olduğundan daha da muhteşem hale getirmenize yardımcı olur. Fotoğraf düzenleyiciler, yazı ekleme, arka planı silme, renkleri değiştirme, efekt …

AB’den akıllı telefonlar için yeni etiket zorunluluğu: Pil ömrü gösterilecek

Avrupa Birliği, tüketicilerin daha bilinçli teknoloji tercihleri yapmasını sağlamak için önemli bir adım atıyor. 20 Haziran 2025 itibarıyla AB sınırlarında satılan tüm akıllı telefon ve tabletlerde, cihazların enerji verimliliği, dayanıklılığı ve …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir