Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yanıtladı: İyi bir hayat nasıl olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu: İyi Bir Hayat Nasıl Olur?

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü yazısında “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna cevap verdi. Müftüoğlu, “Dr. Waldinger’e göre bu soruya doğruya yakın yanıtlar bulmanın en kısa yolu, insanlara onları neyin mutlu edeceğini sormak olabilir” dedi.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde bugün yayımlanan yazısında, Dr. Waldinger’ın görüşlerine yer vererek, “İyi bir hayat nasıl olur?” sorusuna odaklandı.

Dr. Waldinger’ın Harvard üzerine çalışmalarına vurgu yapan Müftüoğlu, “İnsanları fiziksel ve ruhsal sağlık, mutluluk ve huzur açısından en çok etkileyen faktör birçoğumuzun düşündüğünün aksine ne kariyer başarısıdır ne sağlıklı beslenmedir ne egzersizdir ne de kaliteli uykudur. Tabii ki bunlar da önemli ve vazgeçilmezdir. Ancak bir şey var ki o her yaşta, her meslekte, her cinste, her gelir grubunda, herkes için sürekli olarak değişmez bir şekilde bir numaradaki yerini inatla korumaktadır: iyi ilişkiler!

Sıcak İlişkilerin Önemi

Dr. Waldinger’ın perspektifine katılan Müftüoğlu, şunları söyledi:

Eğer sağlığınızı ve mutluluğunuzu en iyi şekilde güvence altına alabilecek tek bir seçim yapacaksanız, bilim bize öncelikli seçimimizin ‘sıcak ilişkiler geliştirmek’ olması gerektiğini söylüyor. Üstelik bu ilişkileri mümkün olduğu kadar da geliştirmeniz gerektiğini söylüyor. Diğer taraftan yine Dr. Waldinger’e göre bu sadece bir kez yapacağımız geçici bir seçim de olmamalıdır. O, tekrar tekrar her saniye, her dakika, her saat, her gün, her hafta, her ay ve her yıl bıkıp usanmadan üzerinde ısrarla duracağımız dikkat ve nezaketle yapacağımız vazgeçilmez bir seçimdir.


“Marmara Denizi’ni Kurtarmak İçin 1 Milyar Dolar Gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk Anlatıyor

Günün Öne Çıkan Haberleri…

TIKLAYIN – Cansu Çamlıbel Röportajı | Prof. Ayşe Buğra: AİHM Sistemi de Avrupa Konseyi de bu Çaresiz Görüntüyle Zarar Gördü; TÜSİAD Korktu, Herkes Susuyor, Çok Acıklı…

TIKLAYIN – Bakan Ersoy’a Otel İzni Veren: Turizm Tesislerinin Denetimini Neşe Çıldık’ın Başında Olduğu Müdürlük Yapıyormuş

TIKLAYIN – Grand Kartal Otel’in Sahibi Halit Ergül, Diğer Oteli İçin Orman Katliamı Yapmış; Araziyi 13 Kat Büyütmüş

TIKLAYIN – Kadıköy Bit Pazarında Bıçaklı Dehşet: İtalyan Şefin 14 Yaşındaki Oğlu Ağır Yaralandı

TIKLAYIN – CHP’li Vekil Kulislerdeki İddiayı Doğruladı: Muharrem İnce “Baba Ocağı”na Dönüyor

Related Posts

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.