Senegal’de 32 Kişi Covid-19 Fonlarını Kötüye Kullanmakla Suçlanıyor

Senegal’de 32 Kişinin Covid-19 Fonlarını Kötüye Kullanma İddiası

Senegal’de 5 eski bakanın da aralarında bulunduğu toplam 32 kişi, Covid-19 salgınıyla mücadele için ayrılan kamu fonlarını kötüye kullanmakla suçlanıyor.

Dakar Savcılığı’ndan yapılan açıklamaya göre, eski Cumhurbaşkanı Macky Sall hükümetinde görev yapmış olan 5 eski bakan ve 27 kişi hakkında, 2020-2021 döneminde Covid-19 ile mücadele için ayrılan 1 milyar CFA (1,5 milyar avro) değerindeki kamu fonlarını kötüye kullanmak suçlamasıyla soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Yapılan açıklamada, eski bakanların isimlerine yer verilmezken, söz konusu 27 kişinin arasında kamu görevlilerinin yanı sıra moda ve sanat dünyasından isimlerin de bulunduğu belirtildi. Eski bakanlarla ilgili dosyaların incelenmek üzere Ulusal Meclis’e gönderildiği ve bu kişiler hakkında dava açılıp açılmayacağına ise Yüksek Adalet Divanı’nın karar vereceği ifade edildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Related Posts

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.