UTTS uygulamasında süre uzatıldı! İşte son kayıt tarihi

Akaryakıt Satışlarında Yeni Düzenleme Devreye Girdi: UTTS Uygulaması

Devlet Başkanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre, akaryakıt istasyonlarında plaka bilgisinin elle girilmeden otomatik olarak yeni nesil akaryakıt pompa ödeme kaydedici cihazlara aktarılmasını sağlayan UTTS uygulamasının geliştirildiği belirtildi. Bu konudaki düzenlemeler 5 Ekim 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Genel Tebliğ ile açıklandı.

Yeni düzenlemeye göre, vergi mükelleflerinin kiralık araçları veya işletmeye dahil ettikleri ve işlerinde kullandıkları taşıtlar için sistemin 1 Mayıs’ta aktif hale gelmesi gerekiyordu.

Bu doğrultuda, 31 Ocak tarihine kadar “utts.gov.tr” internet sitesinden başvuru ve kayıt işlemlerini gerçekleştirenler, 30 Nisan’a kadar araçlarına Taşıt Tanıma Birimi (TTB), akaryakıt istasyonlarındaki pompa tabancılarına Taşıt Tanıma Okuyucu Cihazı (TTO) ve istasyonlar arasında iletişimi sağlayan Tabanca İletişim Modülü’nü (TİM) takmak zorundaydı.

Yetkililer, UTTS uygulamasıyla ilgili hem akaryakıt istasyonlarındaki TTO ve TİM’e yönelik hem de taşıtlara TTB takılması sürecinde önemli adımlar atıldığını belirtti. Ancak uygulamanın yeni olması ve bazı mükelleflerin işlemlerini henüz tamamlamamış olabileceği göz önüne alınarak, eksik işlemleri tamamlamaları için mükelleflere ek süre verildi.

Bu çerçevede, TTO, TTB ve diğer donanımlar için 31 Ocak’a kadar “utts.gov.tr” adresinden başvuru ve kayıt işlemlerinin yapılması gereken süre 2 Haziran’a kadar uzatıldı.

Ayrıca TTO, TİM ve TTB’ye yönelik montaj ve kullanım gibi işlemlerin tamamlanması için belirlenen 30 Nisan tarihi, akaryakıt istasyonu işleten mükellefler için 2 Haziran’ı, taşıt sahipleri için ise 30 Haziran’ı gösteriyor.

Başkanlık açıklamasında, “Akaryakıt istasyonu işleten mükelleflerin 2 Haziran’a kadar TTO ve TİM’leri taktırarak, bu donanımların yeni nesil ödeme kaydedicilerle iletişimini sağlayarak UTTS üzerinden akaryakıt satışına başlamaları gerekmektedir. Vergi mükelleflerinin ise taşıtlarına TTB taktırarak 30 Haziran’a kadar kullanmaya başlamaları gerekiyor” denildi.

Related Posts

Ticaret Bakanlığı’ndan mısır ithalatına ilişkin açıklama

Ticaret Bakanlığı mısır üretiminin, tüketimi karşılamada yetersiz kalması nedeniyle azami 1 milyon ton için 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ithalatta tarife kontenjanı açıldığını belirtti.

Yurt dışına çıkmak adeta yasak

Vize krizi giderek büyüyor. 85 milyon adeta ‘yurt dışı çıkış yasaklısı’ oldu. Avrupa’ya gitmek isteyenlerden vize alamayanların oranı %70’leri geçerken, Schengen için randevu almak bile oldukça zor.

Bakan Şimşek ‘zırt pırt revize edemeyiz’ demişti: Enflasyon tahminleri kaç kez değişti?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik programın hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulundu. “Biz yatırım bankası değiliz, devletiz. Zırt pırt rakam revize edemeyiz” diyen Şimşek’in bu açıklaması, kendisinin ve Merkez Bankası’nın enflasyon beklentilerinde daha önce pek çok kez revizeye gitmiş olması nedeniyle dikkat çekti.

Şimşek’ten enflasyon mesajı: Programa olan siyasi destekte gerileme yok

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, canlı yayında ekonomiye ilişkin soruları yanıtlıyor. Şimşek, Merkez Bankası’nın hedef patikasındaki yıl sonu enflasyon hedefine ulaşılacağını açıkladı. Şimşek, iç ve dış siyasi gelişmelerden Türkiye’nin yatırımcılarının etkilenmeyeceğini belirterek siyasi desteğin devam ettiğini belirtti.

THY’den milyarlık zarar

THY, 2025 yılı ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. THY, yılın ilk 3 aylık bölümünde 1 milyar 818 milyon TL zarar etti.

Çinli enerji devi Suudilerle anlaştı

Çinli enerji devi Sinopec, Suudi Aramco’nun birimiyle liman işletmeciliği ve ham petrol taşımacılığı gibi alanlarda 28,8 milyar yuan sermayeli ortak girişim kurmak için anlaşmaya vardığını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir