Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital Kaşıntı Ciddi Sorunlara İşaret Ediyor

Cilt hastalıkları, mantar enfeksiyonları ve alerjik reaksiyonlar gibi kötü sonuçlara yol açabilen genital bölgedeki kaşıntılar, sadece geçici rahatlama sağlama amacı taşımıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, zamanında tedavi edilmediği takdirde ciddi cilt sorunlarına ve yaşam kalitesinde düşüşlere sebep olabileceğini belirtiyor.

Genital Bölgedeki Kaşıntının Tehlikeleri

Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, cildin sürekli kaşınmasının kesinlikle uzun vadede ciddi enfeksiyonlara, kalıcı hasarlara ve cilt yırtıklarına yol açabileceğini vurguluyor. Kaşıntının altında yatan sebeplerin tespit edilmesi gerektiğini belirten Dr. Şen, kontakt dermatit, mantar enfeksiyonları ve cilt hastalıklarının en yaygın nedenler arasında yer aldığını söylüyor. Dolayısıyla, genital bölgede herhangi bir kaşıntı veya tahriş durumunda vakit kaybetmeden bir jinekoloğa başvurulması gerekiyor.

Utanmayın, Ertelemeyin, Doktora Başvurun

Toplumda genital bölge sorunlarının utanç nedeniyle sıkça ertelendiğine dikkat çeken Dr. Şen, özgüveninizi, yaşam standartlarınızı ve sağlığınızı riske atmadan, sorunlarınızı doktorunuza iletmelisiniz. Kaşıntılarınızı göz ardı etmeyin, jinekologunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Sağlığınız ön planda olmalı, başkalarının düşünceleri sizi engellememeli.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.