Alanyaspor, Trabzonspor’a karşı üstünlüğünü korumak istiyor

Trabzonspor, yarın Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında kendi sahasında Corendon Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek. İki takımın ligdeki mücadelelerinde, Alanyaspor’un Trabzonspor karşısında bir üstünlüğü bulunmakta.

Daha önce Süper Lig’de 14 kez mücadele eden turuncu-yeşilli ekip, bu maçlarda 6 galibiyet kazandı ve 4 defa berabere kaldı. Alanyaspor bu karşılaşmalarda Trabzonspor’a 24 gol atma başarısı gösterirken, kendi kalesinde ise 20 gol gördü.

Bu iki takım arasında yaşanan en çarpıcı skorlar ise geçtiğimiz sezona damga vurdu. Alanyaspor, kendi evinde Trabzonspor’u 5-0’lık bir skorla mağlup ederken; deplasmanda aynı sezon 5-1’lik bir yenilgi aldı.

Türkiye Kupası’nda ise iki ekip sadece bir kez karşılaştı. 2020 final maçında Trabzonspor, Alanyaspor’u 2-0’lık skorla geride bırakarak şampiyonluk kupasını kaldırmıştı.

ALANYASPOR’UN 2 GALİBİYETİ VAR

Corendon Alanyaspor, Süper Lig’de bu sezon geride kalan 8 maçta 2 zafer ve 4 beraberlik elde ederken, 2 kez de mağlup oldu. Teknik direktör Ömer Erdoğan’ın öğrencileri, bu galibiyetlerin her ikisini kendi sahasında kazandı.

Alanyaspor Teknik Direktörü Ömer Erdoğan.

Sezona evinde RAMS Başakşehir’e 2-0’lık galibiyetle başlayan Akdeniz temsilcisi, 8. haftada ise VavaCars Fatih Karagümrük’ü 2-1 ile geçti. Ancak 6. haftadaki Fenerbahçe maçında 1-0’lık sonuçla ilk mağlubiyetini tattı. Takip eden hafta ise deplasmanda Adana Demirspor karşısında 4-0’lık ağır bir yenilgi aldı.

Turuncu-yeşilli ekip, Süper Lig’de şu ana kadar 4 kez de berabere kaldı. Bu beraberliklerden ikisi sırasıyla Çaykur Rizespor ve Atakaş Hatayspor karşısında 0-0’lık skorla gelirken, Pendikspor ile deplasmanda 1-1 ve Kasımpaşa ile evinde 3-3 berabere kaldı.

Alanyaspor, şu an toplamda 10 puanla ligde 11. sırada bulunuyor. Geçen yılın aynı döneminde de benzer bir performansla 11. sıradaydı.

Sezonda oynadığı maçlarda toplam 8 gol atan Akdeniz ekibi, kalesinde 10 gol gördü. Bu gollerden 3’ü Novais’ten, 2’si Eduardo’dan geldi. Ayrıca Augusto, Oğuz Aydın ve Cordova da birer golle katkı sağladı. (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir