Karın Germe Cerrahisinde 5 Önemli Uyarı!

Karın Germe Operasyonu İle İlgili 5 Önemli Bilgi

Karın germe operasyonu, özellikle gebelik sonrasında, kilo kaybına bağlı olarak ya da obezite cerrahisinden sonra ortaya çıkan sarkmış karın bölgesinin estetik açıdan düzeltilmesi için yapılan bir uygulamadır. Deneyimli ekipler tarafından güvenilir merkezlerde yapılması gereken bu operasyonda, gevşek cilt ve cilt altı doku alınarak düz ve gergin bir karın görüntüsü elde edilmesi amaçlanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Tahsin Görgülü, karın germe operasyonundan tam bir başarı elde etmek için hastaların dikkat etmeleri gereken 5 önemli maddeye dikkat çekmektedir.

1. Doğru pozisyonda dinlenin

Operasyondan çıkan hastanın pozisyonu önemlidir, çünkü ani bir gerilim dikişlere zarar verebilir. Bu nedenle en doğrusu, hastanın belden ve dizlerden bir miktar bükülmüş olacak pozisyonda istirahat etmesidir.

2. Düzenli yürüyüş yapın

Hasta her 2 saatte 1 yürümeli, bu yürüyüşler sırasında belden bir miktar eğilir pozisyonda olmalıdır. 10-15 gün içinde bu pozisyon dik duruşla devam ederken, hasta 2. hafta sonrasında artık normal hayatına dönebilmektedir.

3. Karın egzersizleri için acele etmeyin

Hastalar 1. ayda hafif egzersizlere başlayabilir. Karın egzersizleri için ise 6-12 hafta beklemeleri önerilmektedir.

4. Beslenmenizi doğru planlayın

Operasyondan sonra gaz, şişkinlik ve tuvalete çıkma gibi durumlar yakından takip edilmelidir. Hastanın normal beslenme düzenine geçmesi de bu gelişmelere göre planlanabilmektedir.

5. Korse kullanın

Operasyondan sonra hastalar ilk bir ay boyunca korseyi devamlı kullanırken, sonrasında 2 hafta gece olmak üzere 6 hafta boyunca kullanmayı sürdürmelidir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Son yıllarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer hastalıklarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. En yaygın ve çoğu kişinin göz ardı ettiği ilk uyarı ise: vücutta su tutulması.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.