Kullandığı termos sonunu getirdi

Tayvan’da yaşayan bir adam, uzun yıllar boyunca kullandığı termos nedeniyle ağır metal zehirlenmesine maruz kalarak hayatını kaybetti. Yapılan incelemeler, ölümün sebebinin termosun iç yüzeyinde oluşan pas ve metal sızıntısı olduğunu ortaya koydu.

AĞIR METAL ZEHİRLENMESİ TESPİT EDİLDİ

Yaklaşık bir yıl önce sağlık sorunları yaşayan adam, hastanede yapılan tetkiklerde vücudunda yüksek oranda ağır metal bulunduğunu öğrendi. Doktorlar, zehirlenmenin kaynağını araştırdıklarında adamın 10 yıldır aynı termosu her gün kullandığını belirledi. Termosun paslanmış iç yüzeyi, özellikle kahve, çay ve meyve suyu gibi asidik içeceklerle temas ettiğinde metalin çözünerek içeceklere karışmasına neden olmuştu.

PASLI TERMOS ÖLÜMCÜL ETKİ YAPTI

Termosun uzun süre temizlenmeden, yalnızca çalkalanarak kullanıldığı tespit edildi. Paslı yüzeyden içeceklere karışan ağır metaller, zamanla adamın bağışıklık sistemini zayıflattı. Bu durum zatürreye yol açarak ölümcül bir tabloya neden oldu.

UZMANLARDAN KRİTİK UYARI

Sağlık uzmanları, karbonatlı ve asidik içeceklerin paslı metal kaplarda uzun süre saklanmasının metal çözünmesini hızlandırdığına dikkat çekiyor. Özellikle 304 kalite paslanmaz çelik termosların tercih edilmesi, düzenli temizlik yapılması ve pas belirtilerinin görülmesi halinde termosun derhal değiştirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

KULLANIM SÜRESİ 2-3 YILI GEÇMEMELİ

Yetkililer, termosların ortalama 2-3 yılda bir değiştirilmesinin en sağlıklı uygulama olduğunu belirtiyor. İç yüzeyde aşınma veya pas oluştuğunda ise kullanımın derhal bırakılması gerektiğinin altını çizdi.

Related Posts

Kalp sağlığı için atılması gereken adım sayısı açıklandı: Yıllardır yanlış biliyormuşuz

Yürümek, yalnızca bir yerden başka bir yere gitmenin yolu değil; kalbinizi güçlü tutan, dolaşımınızı destekleyen ve genel sağlığınızı iyileştiren en doğal egzersiz yöntemlerinden biri. Uzmanlara göre düzenli yürüyüş, kan basıncını dengeler, kolesterol seviyelerini iyileştirir ve kalp hastalıkları riskini önemli ölçüde azaltır. Peki günde kaç adım atılmaı? Uzmanlar açıkladı.

Haftada 300 gramdan fazla tavuk eti tüketenlere kötü haber

Uluslararası bilimsel makalelerin yer aldığı Nutrients platformunda yayınlanan son çalışma, haftada 300 gramdan fazla tavuk eti tüketenlerde tüm sebeplere bağı ölüm riskinin yüzde 27; mide-bağırsak kanserlerinden ölüm riskinin ise 127 daha fazla olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre risk, erkekler için daha da yüksek.

Sıcak havalarda artan “Salmonella” bakterisine dikkat

Medipol Bahçelievler Hastanesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Kübra Dilan Öztürk, sıcaklık artışıyla çoğalan Samonella bakterisi tehlikesine karşı gıda güvenliği ve hijyen kurallarının önemini aktardı. Salmonella özellikle bu mevsimde gıda zehirlenmelerinde en yaygın sebep olarak öne çıkıyor. Virüs basit hijyen kuralları ihmal edildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor.

Küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir! Yazın spor yaparken bu 5 yanlıştan kaçının

Yaz aylarında havaların ısınmasıyla birlikte açık hava aktivitelerine olan ilgi artıyor. Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Safa Gürsoy, yaz sporlarında en sık yapılan 5 yanlışı anlattı, yazın spor yaralanmalarına karşı alınabilecek önlemleri sıraladı.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli