Laboratuvarda Üretilen Tavuk Etinin Satışına Onay Verildi!

ABD Tarım Bakanlığı, laboratuvarda üretilen tavuk etinin satışına onay verdi. Bakanlığın kararı ile ABD, yapay et üretiminin satışa sunulmasına onay veren ikinci ülke olarak kayıtlara geçti 

ABD’de Upside Foods ve Good Meat şirketleri, laboratuvarda yetiştirilen etleri satmak için Tarım Bakanlığı’nın nihai onayını aldıklarını duyurdu.

Good Meat’den yapılan açıklamada, onayın doğrudan hayvan hücrelerinden üretilen tavuk etinin artık Amerikalı tüketicilere satılabileceği anlamına geldiği belirtildi.

FDA’nın açılaması hatırlatıldı…

Daha önce ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) söz konusu etin yenmesinin güvenli olduğunu kabul ettiği anımsatılan açıklamada, Good Meat’in 2020 ve 2021’de de Singapur’da laboratuvarda üretilen tavuk eti için çok sayıda düzenleyicinin onayını aldığı kaydedildi.

Michelin Yıldızı olan bir restoranda satışa sunulacak!

media.wbur.org

Açıklamada, Good Meat’in yetiştirdiği ilk tavuk etinin şef ve restoran işletmecisi José Andrés tarafından ABD’nin başkenti Washington’da bir restoranda satışa sunulacağı aktarıldı.

Upside Foods’dan yapılan açıklamada da şirketin ürettiği tavuk etinin Michelin yıldızlı şef Dominique Crenn’e ait San Francisco’daki Bar Crenn’de piyasaya sürüleceği bildirildi.

Böylece ABD, Singapur’un ardından hücreden üretilen etin satışına izin veren ikinci ülke oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir