Oldukça zararsız görünen bu belirti karaciğerin aslında tehlikede olduğunu bağırıyor!

Alkole Bağlı Olmayan Karaciğer Yağlanmalarında Artış

Son zamanlarda dünya genelinde hem alkole bağlı hem de alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanmalarında ciddi artışlar yaşanmaktadır. Uzmanlara göre, bu durum sadece karaciğer sağlığını değil, genel yaşam kalitesini de olumsuz etkilemektedir. Özellikle dikkat çeken ve tehlikeli uyarılardan biri ise vücutta oluşan su tutulmasıdır.

ABD merkezli Cleveland Clinic tarafından yayımlanan rapora göre, karaciğer hastalıklarının en yaygın belirtisi vücutta sıvı birikmesidir. Özellikle siroz teşhisi konulan kişilerin en az %50’sinde bu belirti görülmektedir. Sirozda, sağlıklı karaciğer dokusu hasarlı ve işlevsiz doku ile yer değiştirmektedir.

Karaciğer sağlığı bozulduğunda, albümin üretimi azalmaktadır. Albümin, kan damarlarında sıvıyı tutarak dokulara sızmasını engelleyen bir proteindir. Albümin seviyesindeki düşüş, vücutta sıvı birikmesine ve özellikle bacaklar ile karında şişlik oluşmasına yol açmaktadır. Uzmanlar, bu durumun önemsenmesi gerektiğini ve mutlaka tıbbi değerlendirmenin gerekliliğini vurgulamaktadır.

Related Posts

Diş Hekimi İçin MHRS Düzenlemesi

Diş Hekimi İçin MHRS düzenlemesi! Kamuda görev yapan diş hekimlerine yeni bir uygulama geldi. SABİT MHRS… Bu sistem;  Temmuz ayından itibaren 19 MHRS ve iki

Cömertliğin beyni bulundu: Bu bölge zarar gördüğünde bencilleşiyoruz

Cömertliğin sadece bir karakter özelliği değil, nörolojik bir mekanizmanın sonucu olabileceği ortaya çıktı. Almanya’nın Düsseldorf Üniversitesi öncülüğünde Güney Afrika, Hollanda ve İsviçre’den bilim insanlarının katılımıyla yürütülen araştırma, insan beynindeki bazolateral amigdala adlı bölgenin cömertlik ve empatiyle doğrudan ilişkili olduğunu gösterdi.

Boğmaca Aşısı Hamilelik Sürecinde Vurulur mu ?

Boğmaca aşısı hamilelik sürecinde vurulur mu? Gebelikte uygulanan boğmaca aşısı hakkında bilgi veren uzmanlar, akılda kalan soruları yanıtladı. 

Kolesterol gerçeği: Kalp krizi riski herkese eşit değil

Kolesterolü yüksek olan herkes aynı riski taşımıyor. Kolesterol testleri çoğu zaman eksik bilgi veriyor. Gerçek riski belirlemek için trigliserit, HDL ve bel çevresine de bakmak gerekiyor. Kan tahliliniz “normal” çıksa bile kalp krizi riski taşıyor olabilirsiniz. Çünkü total kolesterol değeri, partikül boyutu, insülin direnci ve bel çevresiyle beraber değerlendirilmelidir.

Hastanede tahtakurusu istilası

Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşanan tahtakurusu istilasına ilişkin konuşan Genel sağlık – İş Sendikası Genel Başkanı Dr. Derya Uğur ‘’ Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde son yaşananlar sağlık sisteminin ne kadar kimsesiz bırakıldığının en somut ve güncel örneğidir’’ dedi.

Basit bir diş ağrısının altından MS çıkabilir!

Doç. Dr. Nurettin Diker, yüz ağrısı, çene uyuşması ve konuşma güçlüğü gibi belirtilerin bazen Multipl Skleroz’un (MS) ilk işareti olabileceğini belirtti.