“Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Haftası” Kocaeli’de başladı

Kocaeli, Türkiye ve Birleşik Krallık Arasındaki Bilimsel İşbirliği Güçleniyor

Kocaeli, Türkiye ve Birleşik Krallık arasındaki bilimsel ve teknolojik işbirliğini güçlendirmek amacıyla düzenlenen “Türkiye-Birleşik Krallık Bilim ve İnovasyon Haftası” etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Etkinliğin TÜBİTAK Gebze Kampüsü’nde başlayan program kapsamında, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Jill Morris ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın eş başkanlığını üstlendiği “Türkiye-Birleşik Krallık Bilim Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yapılan konuşmada, iki ülke arasındaki bilimsel ortaklıkların önemiyle ilgili vurgu yapılarak, bu etkinliğin gelecekteki işbirlikleri için yeni fırsatlar yaratacağı belirtildi.

Bilim Komisyonu’nda yapılan toplantıda, yapay zeka, kuantum teknolojileri, bilişim, biyoteknoloji, yarı iletkenler ve sürdürülebilir enerji gibi alanlarda ortak projeler teşvik edileceği açıklandı.

Bu hafta boyunca gerçekleşecek etkinliklerde, bilim ve inovasyon işbirliklerinin yüceltilmesi ve yeni ortaklıkların kurulması hedeflenmekte olup, araştırmacılar ve yetkililer Türkiye’nin ileri araştırma altyapılarını ziyaret edecekler.

Ufuk 2020 ve Ufuk Avrupa gibi Avrupa Birliği çerçeve programları kapsamında da çalışmalar yürütülen iki ülke arasındaki işbirliği, bu etkinlik ve Bilim Komisyonu aracılığıyla daha da derinleşerek güçlenecek.

Etkinlik boyunca küresel zorlukların çözümünde uluslararası işbirliğinin önemi, fonlama programlarında iyi uygulama örnekleri, Türkiye-Birleşik Krallık arasındaki işbirliği fırsatları gibi konular ele alınacak. (AA)

Related Posts

Herkesi ilgilendiriyor! Bu ayar yüzünden tüm verileriniz ele geçebilir!

Akıllı telefonlar daha önce bağlanılan Wi-Fi ağlarını hafızasında tutarak, bu ağlar yeniden algılandığında otomatik olarak bağlantı kurabiliyor. Ancak bu özellik, özellikle kamuya açık alanlardaki ağlarda önemli bir güvenlik riski doğuruyor. Kafe …

Bu 3 güne dikkat: Dünya’nın dönüş hızı zirve yapacak

Göz açıp kapayıncaya kadar… Dünya’nın kendi etrafında dönüşü artık daha da hızlandı. Öyle ki, bazı günler tarihin en kısa günleri listesine giriyor — hem de milisaniyelerle!

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Çin’de tespit edildi, bilim insanları alarma geçti: Dünyaya yayılma riski var

Çin’in güneybatısındaki Yunnan eyaletinde yapılan araştırmalarda, yarasaların böbreklerinde daha önce bilinmeyen 20 yeni virüs tespit edildi. Covid 19’un çıkış kaynağı olarak gösterilen yarasalarda tespit edilen yeni 22 virüsün yüzde 90’ından fazlası, bilim dünyası için ilk kez tanımlandı.

Uçan su taksilerle geleceğe yolculuk! Çevreci ulaşımın yeni yüzü

Uçan su taksileri, şehirlerdeki ulaşım sorunlarına yenilikçi bir çözüm sunarak bilim dünyasının ve ulaşım uzmanlarının dikkatini çekti. Elektrikle çalışan, su üzerinde birkaç metre yükselerek ilerleyen bu araçlar, trafik karmaşasını ortadan …

GSB Spor Okulları gençleri bekliyor

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları, 24 farklı branşı ile yaz döneminde de gençleri beklerken, başvuru kayıtları başladı.